Intretinerea bijuteriilor din argint

Sfaturi pentru intretinerea bijuteriilor din argint:

In timp, argintul isi pierde stralucirea si devine intunecat , acest fapt se datoreaza oxidarii ( un proces normal, dealtfel, pentru argint). Oxidarea nu este intotdeauna un lucru rau, sunt oameni, colectionari de arta si bijuterii, care adora un argint patinat. Pentru ei un obiect din argint este mai valoros daca este pastrat in forma initiala si nu este  lustruit zi de zi. Acest lucru este valabil, in mod special , in cazul monedelor vechi din argint, lustruirea si curatarea le reduce valoarea.

Este important de retinut ca oxidarea va avea loc mai rapid, daca bijuterille din argint sunt expuse in medii umede sau in medii cu o concentratie mare de anumite substante chimice ( solutii de curatat aragazul sau alte produse de agent gen, zonele cu apa sarata , gen apa marii, ori strandurile cu apa termala etc.)

Reluga de aur in intretinerea unei bijuterii,  este ca aceasta sa fie data jos , de pe mana, din ureche sau de la gat, imediat ce ajungem acasa. Dupa fiecare purtare bijuteriile trebuie sterse cu o carpa moale ( de preferat una speciala cum este ce imbibata cu solutie pentru curatat argintul). Acest lucru se poate face si cu o carpa moale din bumbac, dar nu va da o stralucire bijuteriilor din argit asa cum o face carpa de curatat argintul.

Depozitarea bijuteriilor din argint,  trebuie sa se faca in cutii inchise astfel incat metalul pretios sa nu intre in contact cu aerul in timpul in care acestea nu sunt purtate.